معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان قم گفت: طبق آخرین آمار تعداد ۲۷۰ هزار کم سواد بزرگسال غیرمحصل در قم از مدرک ابتدایی یا راهنمایی برخوردار بوده اما دیگر ادامه تحصیل نداده اند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: در سال جاری ۳۰۰ هزار نفر در سراسر کشور تحت پوشش کلاسهای نهضت سوادآموزی قرار گرفتند و در چند استان که بیشترین تعداد بیسوادان را دارند، نیز طرح شتاب بخشی به سوادآموزی در حال پیگیری است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزشوپرورش قم گفت: باسوادی درگروه سِنی ۶ سال و بالاتر از حدود ۴۷ درصد در سال ۵۷ به حدود ۹۱ درصد امسال یعنی به نرخ رشد ۴۴ درصد رسیده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: نظارت و ارزیابی دستگاههای اجرایی باعث شناسایی مشکلات، چالشها، نقاط قوت و ضعف و در پیشرفت برنامهها و رسیدن به اهداف و شناخت راه کارها موثر میباشد.
معاونت سوادآموزی آموزشوپرورش استان قم درصد باسوادی در اوایل انقلاب در استان را ۴۷ و نیم درصد دانست و گفت: بیش از ۹۷ درصد شهروندان ما باسواد هستند که بااینوجود نسبت به میانگین کشوری ۱۴ درصد بالاتر هستیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش قم از برگزاری 400 کلاس سوادآموزی در قم خبر داد و گفت:خط قرمز نهضت سوادآموزی رعایت پروتکل های بهداشتی است و به همین دلیل بسیاری از برنامهها را به صورت غیر حضوری و به وسیله شبکه های اجتماعی دنبال میکنیم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزشوپرورش استان قم گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا کلاسهای سوادآموزی نیز مانند کلاسهای مدارس بهصورت نیمهحضوری، غیرحضوری و مجازی و از طریق رسانه استانی سیمای قم انجام میشود.
معاون نهضت سوادآموزی آموزشوپرورش قم گفت: استقبال بانوان از کلاسهای نهضت سوادآموزی در این استان چشمگیر است، بهطوریکه ۸۰ تا ۸۵ درصد شرکتکنندگان را زنان تشکیل میدهند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم به تعداد بیسوادان استان قم اشاره کرد و گفت: استان قم با کسب رتبه نخست در چهار سال پیاپی در کشور توانسته از سال ۹۵ تعداد بیسوادان استان را از ۳۳ هزار نفر به ۲۷ هزار نفر کاهش دهد.
بخشدار مرکزی قم گفت: بررسی های آماری از پرونده های تشکیل شده در پاسگاه های پلیس بخش نشان میدهد، میزان جرایم در این بخش نسبت به سال های گذشته کاهش محسوسی یافته و این روند همچنان ادامه دارد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: ۱۰ هزار و ۱۸۹ نفر در سال ۹۸ زیرپوشش سه برنامه سوادآموزی قرار خواهند گرفت که مجاز هستیم پنج درصد این برنامهها را برای گروه سنی ۱۰ تا ۶۴ سال انجام دهیم.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به فرارسیدن سی ونهمین سال تأسیس نهضت سوادآموزی در کشور گفت: امیدواریم در آینده نزدیک ریشه بیسوادی و جهل و نادانی را در کشور از بین برده و آن را ریشهکن کنیم.
شماری از کارشناسان مباحث فرهنگی در میزگرد ایرنا مرکز قم با عنوان «اهمیت نهضت سواد آموزی درنظام جمهوری اسلامی» گفتند: بی سوادی برای جامعه اسلامی خطر آفرین است و ازهمین رو نهضت سواد آموزی علاوه بر دانش افزایی مردم، نقش مهمی در مسیر کاهش و مقابله با آسیب های اجتماعی کشور دارد.
اقدام در زمینه سوادآموزی در دستیابی به اهداف و آرمانهای هر جامعهای مؤثر است زیرا افراد با کسب سواد میتوانند در مسیر پلههای ترقی و پیشرفت گام بردارند. در این زمینه طرحهای مختلف اجرا میشود که در تکمیل حلقه سوادآموزی جامعه و افزایش فرهنگ تأثیرگذار است.
معاون نهضت سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه 2500 تن از اتباع 10 تا 49 سال مقیم این استان درسالجاری به صورت رایگان تحت پوشش دوره سواد آموزی در مقطع اول تا سوم ابتدایی قرار گرفتند، گفت: حدود 15درصد از این افراد را نوجوانان 10 تا 20 سال تشکیل می دهند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم گفت: چهار مرکز یادگیری محلی در استان قم راه اندازی شده است تا در کنار سوادآموزی، حرفه آموزی و مهارتهای اساسی زندگی نیز به افراد بی سواد آموزش داده شود.
اسلام دین دانش و تعلم است و انقلاب اسلامی آغازگر حرکت و عمل به این سیره ی نبوی و سنت علویی است که درست یک سال پس از پیروزی در چهارچوب و طرح نهضت فراگیر سواد آموزی در صدد تحقق بخشی از اصول و مبانی ارزشی نظام اسلامی به عنوان مقدس ترین آرمان و دستاورد انقلاب برآمد